Saurkraut?

Äntligen lite tid för att göra surkål!

Varför ska man äta surkål?

Finns många positiva fördelar, oj var ska jag börja?!

Under själva syrningen omvandlas bakterierna från socker till mjölksyra och en del andra organiska syror.

Dessa syror skyddar och bygger upp våra slemhinnor i munhålan och i tarmen.

Vill du också prova göra surkål?

Så här enkelt är det,

1 eko vitkåls huvud

1 eko rött äpple

1 msk ekologisk havssalt

om man vill 1 msk kummin

Strimla kålen fint, lägg i en stor bunke tillsätt saltet. Låt stå i 2h.

Riv äpplet och blanda i det med kålen. Om man vill ta i  1 msk kummin.

Lägg över blandningen i en stor glasburk med lås, titta till det varje dag genom att lyfta på locket. Låt stå i ca 2 veckor i skafferiet.

Klart att äta, min surkål är klar nästa torsdag, jag lovar hålla dig uppdaterad hur min kommer att smaka?

Kramiz?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *