Okategoriserade

Nybakat bröd

27 oktober, 2014

Doftar härligt gott i hela huset när man bakar, ”Sotaren” heter det brödet som jag oftast bakar påminner mycket om kavring, huvudreceptet är hämtat från min favorit bok ”nytt bröd” av Jessica Frej & Maria Blohm.

Jag byter oftast ut bovetemjöl mot durramjöl samt har i glutenfria havregryn. Brödet blir saftigare med lite havregryn.

Stenmalet durramjöl är både glutenfritt, fiberrikt och stenmalt med mycket mineraler i. Köper detta på Maxi, väldigt dyrt men drygt

Litet tips är att köpa en bra våg, recepten står oftast i gram.

”Sotaren”

Ugnen 175 grader ca 45-60 min

1 bröd!
600 g filmjölk
200 g mörk sirap
1 tsk bikarbonat
30 g nyponskalsmjöl
260 g bovetemjöl
40 g soja mjöl
20 g psylliumfröskal
1 tsk salt
2 msk brödkryddor

Strö över lite bovetemjöl innan du sätter in i ugnen, jag använder bakplåtspapper i formen.
Låt brödet svalna innan du avnjuter detta goda bröd.

Lycka till med baket……….

IMG_2079.JPG

IMG_2073.JPG

IMG_1933.JPG

Kramiz