Okategoriserade

Mums för glutenfritt ?

10 september, 2015

Det finns en hel del glutenfria mjölsorter som är naturligt fria från gluten, ibland kan det vara svårt att veta vad du ska använda till vad?!

Här kommer lite tips,

  • Majsmjöl, passar till både knäcke och tortillas.
  • Kokosmjöl, är bra i söta recept. Mycket fiber som gör att mjölet binder till sig vätska och de du bakar blir saftigt.
  • Mandelmjöl, kan användas både i bakning och matlagning.
  • Rismjöl, gör pajskal och pannkakor frasiga. Bra att reda såser och soppor.
  • Bovetemjöl, fungerar både till bakning och matlagning. Pannkakor med bovete blir super gott.
  • Durramjöl, mitt favorit mjöl det bakar bra, gör att brödet reser på sig och innehåller mycket bra fiber och mineraler. Jag använder durramjölet och rismjölet som bas i min glutenfria mjölmix och brödet blir då väldigt saftigt.

Litet tips på vägen är att tänka sockerkakssmet , tänk kladdigt då blir det bra.

Lycka till med baket!

IMG_2866
Mitt favorit mjöl #durramjöl

 

IMG_3788
Mjölmix homemade by me??

Vilket är ditt favorit mjöl?!

Kramiz♡