Mums för glutenfritt ?

Det finns en hel del glutenfria mjölsorter som är naturligt fria från gluten, ibland kan det vara svårt att veta vad du ska använda till vad?!

Här kommer lite tips,

  • Majsmjöl, passar till både knäcke och tortillas.
  • Kokosmjöl, är bra i söta recept. Mycket fiber som gör att mjölet binder till sig vätska och de du bakar blir saftigt.
  • Mandelmjöl, kan användas både i bakning och matlagning.
  • Rismjöl, gör pajskal och pannkakor frasiga. Bra att reda såser och soppor.
  • Bovetemjöl, fungerar både till bakning och matlagning. Pannkakor med bovete blir super gott.
  • Durramjöl, mitt favorit mjöl det bakar bra, gör att brödet reser på sig och innehåller mycket bra fiber och mineraler. Jag använder durramjölet och rismjölet som bas i min glutenfria mjölmix och brödet blir då väldigt saftigt.

Litet tips på vägen är att tänka sockerkakssmet , tänk kladdigt då blir det bra.

Lycka till med baket!

IMG_2866
Mitt favorit mjöl #durramjöl

 

IMG_3788
Mjölmix homemade by me??

Vilket är ditt favorit mjöl?!

Kramiz♡

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *