Bröd | Naturligt glutenfritt

Loppfrön är hemligheten…… ?

23 november, 2015

Malda loppfrön som även kallas för psylliumfröskal är den stora hemligheten hur du lyckas med ett saftigt gott glutenfritt bröd.

Dom är väldigt rika på fiber ca 85 % och binder därför mycket vätska, de används som strukturgivare i glutenfria degar och i en glutenfri smet.

Det har även en unik egenskap som gör att brödet blir mycket saftigare samt att det får en längre hållbarhet.

Psylliumfröskal behövs för att hålla ihop degen och skapa höjd och små luftbubblor.

Efter en del experiment i mitt glutenfria brödbak har jag kommit fram till att ju mer malda loppfrön man tillsätter desto större chans är att degen blir lyckad.

Just därför är psylliumfröskal en given ingrediens i mitt glutenfria brödbak.

IMG_4541
Psylliumfröskal ser ut så här??
IMG_4543
#våga prova baka glutenfritt din mage kommer att tacka dig?

Om du bakar glutenfritt, hur gör du för att ditt bak ska lyckas?!

>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>Kramiz>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>>