Köttbulle a´la glutenfri🍴

Hej, hej!

Måste bara få skryta lite om mina goda glutenfria köttbullar som jag lagade igår.

Jag har provat en hel del recept men inte varit riktigt nöjd, igår testade jag att göra färsen lite fetare med philadelphiaost samt att jag stekte bullarna mot slutet så att de fick en härlig gyllenbrun yta.

Ingredienser:

500 gram oxfärs

1 ägg

1 vitlöksklyfta

ca 50-60 gram philadelphiaost

salt och peppar

smör till stekningen

Så här gjorde jag:

Sätt ugnen på 200 grader.

Blanda ägget med philadelphiaosten så att det blandas väl, jag tog och vispade med en gaffel.

Innan du tillsätter äggröran så kryddade jag färsen med salt, peppar och den fin rivna vitlöksklyftan.

Blanda sedan i äggröran väl så att det blir en jämn fin smet.

Forma köttbullarna, lägg på en plåt med bakplåtspapper, sätt in i ugnen i ca 10-15 minuter beroende på hur stora dina köttbullar är.

Mina var ganska stora så det blev en kvart. Efter det bryner du dom snabbt på stekpannan med mycket smör.

Jag serverade mina köttbullar med en stor härlig grön sallad och en avokado.

Stor kramiz ♥︎

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *