Kakor

Glutenfria chokladbollar??

100 gram ekologiskt smör

1  1/2 dl ekologiskt socker

2 msk vaniljsocker

3 msk kakao

2 msk kallt starkt kaffe

3 1/2 dl glutenfritt havregryn

kokos flingor till att rulla chokladbollarna i.

Gör så här:

Rör ihop det rums temporerade smöret med sockret till en jämn smet gärna med elvisp.

Blanda sedan ner vaniljsocker, kaffe, kakao och havregrynen noga till en jämn smet.

Rulla till små bollar och rulla sedan dem i kokosflingor eller i havregryn.

IMG_5040

Naturligt glutenfria pepparkakor♡

Glutenfria Pepparkakor ca 20 st ugnen 175° i ca 7-10 minuter kolla färgen.

100 g Smör
1/2 – 1 dl Rårörsocker eller kokossocker
2 msk Dadelsirap
1 nypa Havssalt
2 tsk Ingefära
2 tsk Kanel
1 tsk Kryddnejlika
2dl Mandelmjöl
1 msk Fiberhusk
2 Äggvita
1/2 dll Kokosmjöl
2 krm Bikarbonat
Gör så här:

Smält smöret och blanda sedan i rårörsocker, dadelsirap, havssalt och kryddor. Blanda mandelmjölet och fiberhusken i en skål för sig och rör sedan ned i smör + sockerblandningen, låt sedan stå och svälla i ca 5-10 minuter. Vispa under tiden en äggvita till ett hårt skum. Vänd sedan ned äggvitan i smeten med socker, smör, mandelmjöl och kryddor. Rör till sist i kokosmjöl och bikarbonat.
Lägg pepparkaksdegen i en burk med lock och låt vila i kylskåpet.

Dela degen i minst tre delar pudra ett tunt lager med potatismjöl på bakplåtspappret. Lägg en bit deg ovanpå och platta ut den med handflatan. Pudra lite potatismjöl ovanpå degen. Kavla sedan ut degen lite grann mellan 2 stycken bakplåtspapper, lossa på översta bakplåtspappret och pudra på bara en gnutta mer potatismjöl, lägg på bakplåtspappret igen och kavla sedan ut tunnare. Tänk på att inte kavla ut degen för tunt!

Lycka till med pepparkaks baket!

 

IMG_4698

Glutenfri banankaka med kokos

2 st bananer, ugnen 175 grader i ca 30-40 min.

4 ägg

1 dl laktosfri filmjölk

75 g smält smör

2 msk honung

100 g mandelmjöl ca 2 dl

3 dl koksmjöl

1 tsk kanel

2 tsk bakpulver

Gör så här:

Mosa bananerna.

Vispa äggen och blanda de torra ingredienserna för sig.

Tillsätt honung, filen, smälta smöret med äggen.

Blanda i bananerna med äggmixen och till sist de torra ingredienserna.

Lägg över smeten i en avlång form som är klädd med smörpapper.

Låt gräddas i ugnen ca 30-40 min.

IMG_4326
Lycka är en bit ljummen bit banankaka med en klick riktig vaniljglass?

Glutenfri kladdkaka?

Smält 100 gram smör i vattenbad.

Blanda alla torra ingredienser,

2 1/2 dl strösocker

1 dl rismjöl

1/2 dl potatismjöl

4 msk kakao

1 msk psylliumfröskal

Sist blandar du smöret och 2 st ägg, blanda sedan i de torra ingredienserna ganska snabbt eftersom det snabbt kladdar.

Häll över i en form spring eller pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, 175 grader. Låt den svalna och sedan kallna i kylen.

Servera med goda bär och en klick vispad grädde, super gott!

IMG_2578
Lycka till med baket!