Recept

Glutenfria kanelbullar?

4 oktober, 2015

Idag är det en speciell dag nämligen kanelbullens dag så igår provade jag för första gången baka glutenfria kanelsnäckor och dom smakade ljuvligt.

Här har ni receptet:

IMG_4225
Kanelsnäckor från boken Friendly Bread ?
IMG_4228
Super goda små rackare!

ca 20 st, ugnen 225 grader i 12-15 minuter, jäsning ca 1 timme.

rismjöl 3 dl

potatismjöl 3 dl

strösocker 1 dl

psylliumfröskal 2 msk

pofiber 2 msk

Blanda alla de här torra ingredienserna i en skål.

ägg 2 st

jäst 50 g

vatten, kallt 2 dl

smör, mjukt 75 g

Till fyllningen:

smör (rumstemp) 150 gram

kanel 2 msk

socker eller honung efter smak.

uppvispat ägg och pärlsocker.

Blanda de torra med det blöta till en jämn fin deg.

Platta ut den i smörpapper eller plastfolie in i frysen ca 15 min.

Ta ut och kavla ut så tunt det går på smörpapper ber på mjukt smör, kanel och socker. Rulla till en rulle blir det svårt att rulla ut stoppa in i frysen en liten stund. Dela rullen i ca 20 bitar och lägg dem i bullformar.

Låt jäsa under bakduk i ca 1 timme.

Pensla bullarna med uppvispat ägg och strö på pärlsocker.

Lycka till med ditt glutenfria bak❤︎

IMG_4226