Fisk & skaldjursrätter

image

Ingefära lax med kokossås ?

Ugnstemp 175 grader i ca 30-40 min.

3-4 port

4 färska laxbitar

5-10 cm färsk riven ingefära

1 citron eller några droppar risvinäger på varje laxbit

3-4 dl kokosgrädde eller den tjocka krämiga delen av kokosmjölken, sila bort vattnet och ta vara på det som blir över.

1-2 tsk curry, salt & peppar

Börja med att lägga laxbitarna i en ungsäker form.

Pressa citron över eller stänk några droppar av risvinäger på laxbitarna.

Salta och peppar efter tycke och smak.

Riv ingefära och toppa laxbitarna med riven ingefära, vispa ihop koksgrädde med curry smaka av om du vill ha en starkare sås.

Häll över kokossåsen ställ mitt i ugnen i ca 30-40 min.

Servera med en grönsallad och ris.


 

Stuvad spenat (glutenfri)?

2-3 msk ekologiskt smör

ca 40 gram färsk bladspenat

2 msk havremjöl

1 dl kokosgrädde eller kokosmjölk

1/2 -1 dl vatten (helt beroende på hur tjock du vill ha)

salt & peppar efter tycke och smak!

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull, tillsätt sedan mjölet och vispa till en smet.

Häll i kokosgrädde eller kokos mjölk och låt det koka upp något under omrörning.

Lägg i spenaten och mixa sedan till en slät och fin stuvning med stavmixern, tillsätt här vatten, helt beroende på hur tjock du vill ha din stuvning.

Smaksätt till sist med salt och peppar.

 

IMG_4986

Smaklig spis ❤︎