Okategoriserade

En favorit i repris

17 april, 2015

Idag har jag haft världens bästa hjälpreda i köket.

Vi gjorde en favorit i repris, nämligen glutenfri kladdkaka och här kommer receptet.

Glutenfri kladdkaka

Smält 100 gram smör i vattenbad.

Blanda alla torra ingredienser,

2 1/2 dl strösocker

1 dl rismjöl

1/2 dl potatismjöl

4 msk kakao

1 msk psylliumfröskal

Sist blandar du smöret och 2 st ägg, blanda sedan i de torra ingredienserna ganska snabbt eftersom det snabbt kladdar.

Häll över i en form spring eller pajform, ca 24 cm i diameter. Grädda mitt i ugnen ca 15 min, 175 grader. Låt den svalna och sedan kallna i kylen.

Servera med goda bär och en klick vispad grädde, super gott!

Lycka till med baket!

IMG_2896
Världens bästa hjälpreda!
IMG_2889
Mums!
IMG_2895
In i ugnen ca 15 min.
IMG_2578
Godaste glutenfria kladdkakan!