Okategoriserade

BAKA UTAN ÄGG?

20 januari, 2018

Hej alla ”godingar”!

Jag åt väldigt mycket ägg innan jag förstod att det var troligtvis dom som utlöste mina kroniska nässelutslag.

Jag har haft dessa utslag från och till i flera år men helt plötsligt blev dom kroniska. Var hos min husläkare vid två tillfällen och tog en massa blodprov.

Blodproven visade inga resultat på någon allergi, läkaren påstod att det antagligen var något som skulle gå över.

Men tyvärr blev det inte så, jag började forska i detta på egen hand och förstod att detta var en autoimmun sjukdom. Jag ändrade en del i min kost som skulle läka min tarmslemhinna en så kallad ”autoimmun kost” som är väldigt snäll mot kroppen. Man låter helt enkelt kroppen vila från alla livsmedel som kan irritera tarmen och immunförsvaret.

Jag slutade direkt att äta ägg, nötter, tomat, mejeriprodukter, choklad och även glutenfritt så klart.

Efter 3 dagar försvann mina nässelutslag jag var helt överlycklig?

Ägg är väldigt allergi framkallande, helst vitan som bär på ett naturligt skydd (lysozym) som skyddar ägget för angrepp av bakterier. Detta ämne kan angripa tarmväggen.

Tänkte lite längre fram prova att äta gulan eftersom jag saknar ägg helst då när jag ska baka, här kommer några tips till att baka utan ägg,

1 ägg= 0,5 tsk psylliumfröskal blandas med 0,5 dl vatten låt stå och svälla i 1 timme.

1 ägg= 1 msk chia frö blandas med 3 msk vatten, låt svälla i kyllen under natten.

1 ägg= 1/2 banan mosad, 1 kryddmått bakpulver 1/2 tsk psylliumfröskal låt svälla 1 timme.

Önskar er en mysig helg!

Kramiz♡