Äntligen bubblade min glutenfria surdeg ?

Oj, oj, oj, vilket huvudbry jag haft med mina försök att starta en glutenfri surdeg men nu äntligen fick jag igång den.

IMG_5227
Se på alla de fina bubblorna ?

Jag har läst en del böcker om vanligt surdegsbröd Martin Johanssons bok om ”surdegsbröd” är väldigt inspirerande att läsa.

Hur gjorde jag min glutenfria surdeg?

Dag 1: Blanda 100 gram ljummet och 1/2 dl durramjöl i en glasskål med lock men inte ett lock som blir helt tätt. Låt locket ligga lite löst på burken så att där kommer lite luft. Jag förvarade min burk ovanför kylen där det är en ganska jämn temperatur typ 20-25.

Låt blandningen stå i ca 3 dygn, skaka försiktigt på burken morgon och kväll.

Dag 4 morgon: Tillsätt 1 dl durramjöl och 1 1/2 dl ljummet vatten och rör om.

Dag 5, morgon: Om din surdeg rest sig ordentligt och liknar chokladmousse så är surdegsgrunden klar.

Jag bakade ett super gott bröd surdegslimpa från Nilla Gunnarssons blogg.

Jag längtar till den 19 mars för då ska jag gå en kurs i hur man bakar glutenfritt surdegs bröd.

Efter det kommer jag att tipsa mer om glutenfria surdegs bröd.

images
VISSTE DU ATT: Surdegsbröd är mer lättsmält än ”vanligt bröd”! Magen kommer att tacka dig♡

Kramiz ?

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *